Een 2019 MT09 en een 2009 XJ6: een diefstal afgebroken dankzij Pegase Moto.

Door undefined | 01/12/2021

Diefstal van twee motorfietsen door minderjarigen met een bijzondere modus operandi (opnieuw) in Nantes, Frankrijk

Vorige maand maakte Pegase Moto het mogelijk een gestolen MT07 terug te vinden in Nantes en een paar dagen later voorkwam de GPS tracker de diefstal van twee motorfietsen terwijl ze onder de grond lagen, in een gesloten box.

Getuigenis van K. die op tijd kon reageren dankzij het alarm van verdachte beweging dat de Pegase Moto mobiele applicatie stuurde.


“Op zaterdag 30 oktober 2021, om 8.17 uur om precies te zijn, ontving ik een melding van de Pegase Moto applicatie die wees op een verdachte beweging op mijn MT09 SP toen die, zoals altijd, in een gesloten box in mijn gebouw geparkeerd stond.

Motorfietsen gestolen uit de ondergrondse parking van een Pegase Moto gebruiker
MT09 SP en XJ6 geparkeerd in een doos

Ongerust ging ik naar de kelder om te zien wat er aan de hand was en toen ik op het niveau van de kelder kwam, stond ik oog in oog met 3 jongeren die mijn MT09 en mijn XJ6 (die ook in mijn box geparkeerd stond) aan het duwen waren. De misdadigers gingen er onmiddellijk rennend vandoor.

Dus belde ik de politie, die kwam kijken naar de poging tot diefstal. We gingen samen naar mijn hokje waarvan de deur gebroken was. Ik moest toegeven dat het het enige hokje was waarvan de deur gebroken was.

Box opengebroken en motor gestolen, op de grond gevallen
Een van de twee motorfietsen viel op de grond toen de dieven vluchtten

Intussen hadden we toegang tot de bewakingsvideo's van de parkeergarage en zo begrepen we de manier waarop de jongeren te werk gingen: de boxen hadden allemaal een kleine spleet bovenaan de deur, zodat de dieven hun flitsende telefoons naar binnen lieten glijden om de binnenkant van de garages te filmen. Ze filmden er een stuk of tien voor ze bij de mijne stopten, die vast bevatte wat ze zochten, namelijk mijn twee motorfietsen.

Ze forceerden toen de deur open, braken de sloten van mijn motorfietsen af en begonnen ze naar de uitgang van de parkeerplaats te duwen en toen betrapte ik ze en onderbrak ze.

Ik had niet gedacht dat ik dit zou moeten doen, maar ik denk dat ik een grondverankering zal installeren om mijn motoren aan een vast punt in mijn stal vast te binden. Dit geeft me extra zekerheid voor de Pegase Moto GPS tracker in geval van een poging tot diefstal!

In elk geval ben ik erg blij dat ik me uitgerust heb met de Pegase Moto GPS tracker, zonder welke ik op dit moment waarschijnlijk geen motor meer zou hebben.“

Installatie van Pegase Moto in 2 minuten in een motorfiets
Installatie van de Pegasus GPS tracker in één van de gestolen motorfietsen


Bedankt aan K. voor zijn getuigenis en voor de foto's die hij ons stuurde. Het hele Pegasus team is blij dat het heeft kunnen bijdragen aan het voorkomen van deze diefstal!

Pegase Moto verhinderde de diefstal van haar twee motorfietsen
Gevonden motorfietsen naar de opslagplaats gebracht voor expertise