Een TRACER 700 : poging tot diefstal tijdens de vakantie van de eigenaar

Door Alice van SMT Performances | 07/12/2021

Een verdachte beweging is gedetecteerd door Tracer 700. Open de Pegase Moto applicatie om je motor live te volgen.

Veel verhalen over diefstal beginnen op dezelfde manier: een verdacht bewegingsalarm ontvangen via de Pegase Moto applicatie. Dit was reeds het geval bij depoging tot diefstal van een MT09 SP en een XJ6 die in een gesloten box geparkeerd stond.

Terwijl R. op vakantie was, kreeg hij deze beroemde mededeling. Het stelde hem in staat snel te reageren, ook al was hij er niet! Hoe heeft hij het gedaan? Wat was de reflex die voorkwam dat zijn Tracer 700 werd gestolen? Zijn getuigenis:

"Enige tijd geleden ben ik verhuisd naar Athis-Mons (91) en heb ik mijn parkeergewoonten voor mijn Tracer 700 moetenveranderen wegens het ontbreken van een gesloten box in mijn nieuwe woonplaats. Mijn motor slaapt nu buiten en ik vond het geen goed idee om hem in het zicht te laten staan met een klassieke diefstalbeveiliging. Dus heb ik geïnvesteerd in een Pegase Moto GPS tracker. Ik was al tevreden met de gemoedsrust die het mij gaf, maar ik ben nog meer tevreden nu ik mijn motor heb gevonden dankzij Pegase Moto.
In de nacht van 25 op 26 november, om ongeveer 1.30 uur, kreeg ik een verdacht bewegingsalarm via de Pegase Moto applicatie. Ik was op dat moment op vakantie, dus ik kon niet gaan kijken of mijn motor er nog stond of dat er iemand rondzwierf. Ik opende de mobiele app en zag dat mijn motor in beweging was!

Ik belde onmiddellijk de politie, ik kon hen de weg wijzen dankzij de kaart geïntegreerd in de Pegase Moto applicatie die mijn motor in real time lokaliseerde. De namen van de straten staan er op, dus het was erg praktisch voor mij en voor de politie! Zij vonden uiteindelijk een bestelwagen en begrepen uit de bewegingen ervan dat mijn motor daar zeker in moest zitten.

Ze stopten hem en inderdaad lag mijn motor daar: hij was zonder zorg in de vrachtwagen gegooid, liggend op zijn kant.
Tracer 700 volé et retrouvé grâce à Pégase et aux forces de l'ordre
Tracer 700 quand son propriétaire l'a récupéré


Ik kreeg mijn motor terug van vakantie en ontdekte dat de Neiman was gebroken en de kuip beschadigd. Het is vervelend, maar ik heb tenminste mijn motor nog! Ik denk dat ik de diefstal pas gemerkt zou hebben toen ik terugkwam van vakantie, als ik de Pegase Moto niet had gehad en het te laat zou zijn geweest om iets te doen...

Pegase Moto stelde me in staat snel te reageren en mijn motor in real time te volgen!

Dank aan de politie voor hun reactievermogen! "


Dank aan R. dat hij de tijd heeft genomen om contact op te nemen met SMT Performances om zijn verhaal te vertellen. Wij zijn uiteraard zeer verheugd met het resultaat en trots dat steeds meer van u uw motorfiets terugvinden dankzij de Pegase Moto GPS tracker.


Artikel gepubliceerd door Alice van SMT Performances op 07/12/2021