Wanneer een motor GPS tracker de politie kan waarschuwen voor een inbraak

Door Alice van SMT Performances | 06/07/2021

Wanneer een motor GPS tracker de politie kan waarschuwen voor een inbraak

Moto volée Kawasaki z800 fullblack
Kawasaki z800 fullblack volée

Niet alle motorfiets diefstallen zijn hetzelfde, en deze gaf ons een hoop problemen. Tussen het onderstaande relaas van de motorrijder en het persartikel aan het eind van het artikel, zult u begrijpen dat dit een wandaad was die werd uitgevoerd door dieven die alle risico's namen, erin slaagden de 3 honden die ter plaatse de wacht hielden tegen te houden, maar ook en vooral de politie kwijt te raken nadat deze op hun voertuig had geschoten!
Hier is het verslag van Jeremie wiens Kawasaki Z800 Full Black uit zijn huis werd gestolen, waardoor hij in real time werd gewaarschuwd voor de inbraak die plaatsvond:
"Op dinsdag 8 juni 2021 ontving ik rond 14.50 uur een eerste waarschuwing van mijn Pegasus die mij attendeerde op een verdachte beweging van mijn fiets, enkele seconden later na het deactiveren van de eerste waarschuwing ontving ik een tweede, de app gaf een vreemde beweging van mijn fiets aan: een beweging op de plaats van links naar rechts.Ik nam onmiddellijk contact op met de politie, mijn fiets werd uit mijn huis gestolen.
Dankzij Pegase Moto werd ik op de hoogte gebracht van de situatie: het was niet alleen een diefstal van een motorfiets, maar een volledige inbraak in mijn huis.

Met alle GPS punten die Pegase Moto leverde, zette de politie een achtervolging in op de dieven! Maar de dieven realiseerden zich dat ze opgespoord werden, dus hebben ze rond 15.30 uur mijn tracker uitgezet.Na een twintigtal kilometer waren we hun spoor kwijt... Maar verderop miste de bestuurder van de motor een bocht op de oevers van de Loire. Hij liet dus mijn fiets en uitrusting achter en gooide ze in de Loire, helaas waren we niet meer achter hem toen dit gebeurde.Een paar dagen later werd ik gecontacteerd door mensen die op de Loire aan het kanoën waren. Dankzij een medische kaart in mijn motorjas, konden ze contact met me opnemen met de GPS-coördinaten van mijn uitrusting.Door de laatste GPS-punten die ik van Pegase Moto had gekregen te matchen met deze nieuwe GPS-punten, werd een gebied van ongeveer 5 km zichtbaar!Dus ik ging er heen, vergezeld door een paar vrienden. Na 600 meter zoeken, kwamen we mijn fiets tegen in een geul!De verdachten zijn nog steeds op vrije voeten, maar mijn fiets werd teruggevonden dankzij mijn Pegase Moto GPS tracker, de gendarmerie en de vriendelijkheid van enkele mensen.Bedankt allemaal en tot ziens op de wegen!
Doordat de Pegase Moto GPS-tracker in real time waarschuwde voor de inbraak die plaatsvond, kon de gendarmerie onmiddellijk ingrijpen en de dieven achtervolgen.

Kawasaki z800 volée dans le journal de Gien du 17 juin 2021
Article Moto volée journal de Gien 17 juin 2021

Artikel gepubliceerd door Alice van SMT Performances op 06/07/2021