Diefstal van een 1200GS Adventure in Bordeaux, in 10 minuten teruggevonden dankzij Pegase

Door Alice van SMT Performances | 31/05/2022

Vorige week nam Bernard contact met ons op om ons te bedanken voor de efficiëntie van de Pegase GPS tracker en om ons het verhaal te vertellen van de diefstal van zijn 1200 GS Adventure in Bordeaux.

"Op maandag 23 mei heb ik een zakelijke bijeenkomst waar ik op mijn motor naartoe besluit te rijden. Dus parkeer ik hem aan de voet van een gebouw, waarbij ik de Neiman vergrendel en een U toevoeg. Ik had er niet aan gedacht het Pegase antidiefstal-apparaat te activeren en ik had de automatische activering ervan ook niet geprogrammeerd...

Na 2 uur vergaderen, rond 16:30 uur, ga ik naar buiten en vind alleen mijn U op de stoep: geen motor meer. Ik opende meteen de Pegase Moto app om mijn voertuig in real time te lokaliseren en zag dat hij 500 of 600 m verder voor een gebouw stond. Ik ging er onmiddellijk heen en arriveerde tegelijk met een politiewagen.

Een getuige had inderdaad twee in het zwart geklede mannen een motor zien duwen. De getuige nam foto's, wat de dieven niet beviel, die hem verbaal begonnen te mishandelen. De dochter van de getuige belde toen de politie en legde de situatie uit en er werd onmiddellijk een auto gestuurd. De twee mannen renden snel weg, de motorfiets op de grond achterlatend.

Nadat ze de door de getuige gemaakte foto's bekeken hadden en tot de conclusie kwamen dat ze de dieven niet meteen zouden vinden, hielp de politie me de motor recht te zetten en informeerde me over de te volgen procedure.

Omdat mijn fiets in orde was, kon ik die avond naar huis gaan en online een voor-aanklacht indienen. Daarna ging ik naar het politiebureau om mijn klacht te bevestigen en ging naar BMW om ze over de diefstal te vertellen.

Er zal binnen veertien dagen iemand op pad gestuurd worden om mijn motor te beoordelen en de verzekering in werking te laten treden, maar BMW heeft me al kunnen vertellen dat er minstens de Nieman, par-cylinders en topkoffer vervangen zullen moeten worden (ongeveer 1000 Euro aan kosten). Ze vertelden me ook dat het een moeilijke tijd was voor GS's en dat ze er een of twee per week kregen voor reparaties na diefstallen...

Bernard's R1200GS voor de diefstal
Bernard's R1200GS voor de diefstal

Uiteindelijk vond ik mijn fiets in minder dan 10 minuten terug, erg blij met mijn Pegase GPS tracker en dankbaar voor deze getuige en de politie die zeer ontvankelijk waren. "

Dank je wel Bernard voor dit getuigenis! Je feedback na de vluchten is heel belangrijk voor ons, want zo kunnen we de vluchttypologieën begrijpen en analyseren. Deze lijkt trouwens erg op de vlucht van de R 1250 GS twee weken geleden in de streek rond Parijs, een verhaal dat op ons blog te lezen is.


Artikel gepubliceerd door Alice van SMT Performances op 31/05/2022