MT07 model 2021 gestolen en teruggevonden in Nantes, Frankrijk

Door Alice van SMT Performances | 04/11/2021

Gelegenheidsdiefstal van een MT07 motorfiets in Nantes en teruggevonden in 25 minuten

Diefstallen van MT07's komen erg vaak voor, vooral in Nantes (Noord-West Frankrijk), dat een favoriete speelplaats voor dieven lijkt te zijn.

Vandaag is het F. die getuigt over de diefstal van zijn motorfiets:

"Vorige week, rond 16.30 uur, toen ik mijn MT07 onder aan mijn huis in de wijk Canclaux-Mellinet in Nantes parkeerde, kwamen 4 jongeren op 2 scooters op me af. Een van de jongeren vroeg me of het een 2021 MT was, ik zei hem ja, hij vroeg me of deze te koop was, ik zei hem nee, en ik ging naar mijn huis, want ik had een voorgevoel dat het slecht zou aflopen. Ik nam niet de moeite mijn U en mijn disc-lock aan te doen om een fysieke woordenwisseling op dat moment te vermijden. Bovendien was mijn motor uitgerust met een Pegase Moto GPS tracker, dus ik had nog steeds die zekerheid in geval van diefstal.

Google Earth beeld Canclaux Mellinet wijk in Nantes
Rond-Point de Canclaux - Nantes / Google Earth beeld

Ze vertrekken, ik vertel het mijn vriendin en ik bel een vriend om mijn motor voor de week bij hem te zetten, want ik heb een slecht gevoel. Inderdaad, nauwelijks 5 minuten later zie ik door mijn raam dat ze terug zijn.

Ik vroeg mijn vriendin de politie te bellen en stapte intussen uit met mijn helm als bescherming om tijd te winnen. Ze waren mijn motor al aan het duwen.

Ik probeer tussenbeide te komen, een van de jongeren dreigt me te lijf te gaan met een klein mesje: ik zie dat ik niets kan doen. Ik probeer naar huis te gaan, twee andere jongeren naderen me en blokkeren me tegen de hekken van mijn gebouw. Ze willen de sleutels van de motor, ik zeg ze dat de politie komt, dat de sleutels bij mij zijn en dat ze de motor niet zullen krijgen. Ze slaan me met hun helmen en knieën in de maag, en lopen dan weg met mijn fiets."


Tussenkomst van de BAC

"Ik ga het gebouw binnen, mijn vriendin is bij een politieagent, ze geeft me haar telefoon om naar het einde van de straat te gaan en me te laten meenemen door de BAC (Brigade Anti-Criminalité, Franse politie).

De eerste politieauto vraagt me waar ze heen gingen, ik vertel waar ze heen gingen. Een andere auto neemt me mee.

We besluiten ons te concentreren op het vinden van de dieven, want mijn Pegase Moto mobiele toepassing vertelt ons dat de motor niet ver weg is en dat hij niet meer beweegt, dus dat heeft niet de prioriteit.

We vinden twee mensen die aan het signalement voldoen en ik word gevraagd de twee aangehouden jongeren te komen herkennen, ik ben er 100% zeker van dat het de twee jongeren zijn die me aanvielen, de een was degene met het mes en de ander was degene die mijn sleutels wilde hebben, degene die me sloeg.

Dankzij mijn GPS tracker konden we de plaats van de motor bevestigen, er was al een BAC brigade die hem gevonden had.

Binnen 20/25 minuten vonden we de motor en rekenden we 2 van de 4 jongeren in.

Ik kocht mijn MT07 in mei en installeerde een Pegase Moto in juni. Ik weet dat er in Nantes veel motorfiets-diefstallen zijn en dat vooral MT07's populair zijn bij dieven. Ik heb helemaal geen spijt van deze investering! “


Het hele SMT Performances team is blij dat F. zijn motor terug kon krijgen! Dank aan hem voor zijn vertrouwen en voor zijn getuigenis!


Artikel gepubliceerd door Alice van SMT Performances op 04/11/2021